Tips & Adviezen

Wat is een kinderauto ?

Een kinderauto is net een echte auto maar dan voor kinderen. Een kinderauto word bediend door met de voet op het gaspedaal te drukken waardoor de auto zal gaan rijden zowel naar voren of naar achteren en naar links of naar rechts zal gaan door aan het stuur te draaien. Is het kind nog niet groot genoeg om zelf met de voet bij het gaspedaal te komen dan is het mogelijk om de auto op afstand te besturen met behulp van de afstandsbediening.


Soorten afstandsbedieningen

Alle kinderauto’s in ons assortiment worden geleverd met een afstandsbediening. Via de afstandsbediening kunt u de kinderauto op afstand besturen. Als ouder kunt u de auto naar links, naar rechts, vooruit en achteruit laten rijden.  De muziek en de verlichting is niet via de afstandsbediening te regelen.  Er zijn tegenwoordig 2 soorten afstandsbedieningen op de markt waaronder de 2.4 Ghz. Digitale afstandsbediening en de ouderwetse 27 Mhz. Analoge afstandsbedieningen.   


Maar wat is nu precies het verschil tussen een analoge en een digitale afstandsbediening ?


 Analoog 27 Mhz.:

  • 2 snelheden, 3 of 6 km per uur (low en highspeed).
  • De afstandsbediening kan reageren op andere analoge 27 Mhz. kinderauto’s in de buurt.
  • De afstand tussen de afstandsbediening en de auto is maximaal ca. 5 meter.
  • De snelheid die is ingesteld (3 of 6 km per uur) rijdt de kinderauto direct en wordt niet langzaam opgebouwd.   

Digitaal 2.4 Ghz.

  • Op de afstandsbediening is de snelheid in te stellen in meestal ongeveer 2,4 of 6 km per uur.
  • De kinderauto reageert alleen op uw afstandsbediening.
  • De maximale afstand tussen de afstandsbediening en de auto is ca. 20 meter.
  • Alle kinderauto’s met een 2.4 Ghz. digitale afstandsbediening hebben de Slow / Soft "langzame" start.
  • De auto kan op afstand worden gestopt, op de afstandsbediening zit een stop/noodknop.  


Een Kinderauto met Slow / Soft start

De kinderauto’s met de Slow / Soft start "Langzame start" rijden langzaam weg. De snelheid wordt langzaam opgebouwd naar de door u  ingestelde snelheid. Voor de hele jonge kinderen is dit wel het meest veilig (tussen 1 en 2 jaar).

 

Metallic, gespoten lak of normaal kunststof ?

De kinderauto’s met een echte laklaag metallic gespoten zien er vaak mooier uit omdat ze echt glimmen. Het nadeel hiervan kan zijn is dat ze sneller lak schade kunnen hebben bij een eventuele botsing. Uiteraard net als bij onze eigen auto zijn kleine beschadigingen bij te werken met de juiste lak stift. Kinderauto’s van normaal kunststof zonder deze laklaag zijn veelal iets doffer in kleur.   

Let wel op;  helaas geldt er voor alle kinderauto's dat er door het productieproces in de fabriek enige oneffenheden zoals krasjes, vegen en kleine deukjes zichtbaar kunnen zijn op het kunststof. Deze zijn vooral zichtbaar op de donkere kleuren en zijn helaas door ons niet te voorkomen. Deze deukjes zijn van de giet mallen en/of verbindingen bij de auto onderdelen en doordat dit lopende band werk is zal dit bij elke auto op de zelfde plek aanwezig zijn.


Rubberen banden of kunststof banden met een rubberen rij vlak?

Bijna alle kinderauto modellen hebben tegenwoordig rubberen (EVA) banden. Er zijn nog een aantal kinderauto modellen uitgevoerd met de kunststof band met het rubberen rij vlak. Met de EVA banden rijd de auto op het gehele rij vlak en bij de kunststof wielen rijd de kinderauto op het rubberen rij vlak van ongeveer 2 cm van de band Waardoor u niet het geknars van het plastic hoort zoals bij de eerste kinderauto's .